Zamieszczone przez piramida
Łódź -gdańsk jechal ktos na dniach?
Zwiń
X
-
Między Włocławkiem a Toruniem remonty i wahadełka.
Proponuję we Włocławku odbić na Lipno i potem Golub-Dobrzyń - Wąbrzeźno - Grudziądz - Kwidzyn - Malbork - Nowy Dwór - Stegna.
powinno byc szybciej, przyjemniej (mniejszy ruch) i można jeszcze sobie pozwiedzać zamki (Golub, Radzyń)Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
o, kolejny raz rozmawiamy o tej samej trasie i wreszcie mi się przypomniało co chciałem powiedzieć
otóż, nie jest to droga dla wszystkich, już parę razy mi się zdarzyło, że ktoś ze znajomych pytał mnie jak jechać i ja wskazywałem drogę, którą sam jeżdżę i uważam, że jest świetna
ale okazuje się, że dla kierowców, jak ich nazywam, "warszawskich" :lol:, odcinek od Grudziądza lub Brodnicy może stwarzać nie lada problemy :idea: :szeroki_usmiech
chodzi o takich kierowców, którzy generalnie są w stanie wyprzedzić wszystko, ale pod warunkiem, że mają do dyspozycji co najmniej 2 pasy w jednym kierunku, oraz takich, którzy przez "zakręt" rozumieją łagodny łuk, który pokonuje się praktycznie bez ruchu kierownicy i jeszcze takich, którzy mają klaustrofobiczne odczucia jadąc drogą zwykłą, która nie ma nawet wydzielonego pobocza.
ci, ze słabymi samochodami są usprawiedliwieni.
rekord przejazdu W-wa - Krynica Morska należy do mojego kumpla, który pokonał ją bodajże w ~11 godzin i nie sądzę, żeby jeszcze kiedykolwiek tamtędy pojechał
niestety okazuje się, że wyprzedzenie ciężarówki na wąskiej drodze jest już ponad możliwości niektórych "kierowców" :lol:
no ale jak ktoś ma takie problemy to lepiej, żeby zdawał sobie z tego sprawę.
sorry, że nie powiedziałem tego wcześniej, ale cholera, wiedziałem, że jeszcze coś powinienem dopisać, tylko nie pamiętałem co :szeroki_usmiech
ja akurat takie zwykłe drogi UWIELBIAM
i uwielbiam oglądać te kawalkady jadące za autobusami i ciężarówkami przez prawą szybęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda...
ja akurat takie zwykłe drogi UWIELBIAM
i uwielbiam oglądać te kawalkady jadące za autobusami i ciężarówkami przez prawą szybęJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hermanA jak sama droga tzn jezdnia?? Nie jst jakas dziurawa czy wyboista, nigdy tamtedy nie jechalem..
Pozdrawiam
Jak na polskie standardy to w skali 1-10 można powiedzieć że minimum jest na 8 w porywach do 10.
Ale tak jak szkoda powiedział - jeśli nie lubisz dróg węższych niż "jedynka" to może Ci się nie spodobać.
Alternatywnie to możesz pociągnąć do Nowych Marz i wtedy A1 do węzła na Malbork (jakieś 12 zł) i potem śmignąć Malbork - Nowy Dwór itd
lub
do Grupy - potem Grudziądz - Malbork itd ....Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002No to jest nas dwóch
ale wiesz, puściłem tamtędy 4 kumpli z pracy no i porażka :?
niestety, między nami mówiąc to dupy nie kierowcy, ale nie wziąłem tego pod uwagę...
[ Dodano: Nie 25 Lip, 10 22:33 ]
Zamieszczone przez pantolAle tak jak szkoda powiedział - jeśli nie lubisz dróg węższych niż "jedynka" to może Ci się nie spodobać.
(poza tym niech się nie pchają wszyscy "naszą" drogą )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002No to jest nas dwóch .
Objeżdżał ktoś może Włocławek z zachodniej strony? W Kowalach skręcić na Przydatki Gołaszewskie-Brześć Kujawski-Brzezie-A1. Ostatni rodzina jechała i mówiła, że Włocławek to obecnie tragedia...
[ Dodano: 2010-07-26, 07:00 ]
ci, ze słabymi samochodami są usprawiedliwieni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77I da radę spokojnie wyprzedzać.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Nie licz na to. Korek i jeszcze raz korek. Mimo, że to wczesna pora to wiele jest osób, które myślą, żę w nocy pojadę nie będzie problemu. A tu lipa. Powiem Ci jak to wyglądało w sobotę tj. 24.VII godzina 2 w nocy. Stałem 2,5 godziny. Tyle czasu zajęło mi 18 km. No ale jak na wylocie z Włocławka ustawią się dwa tiry na lewym i prawym i nie ruszają się bo nie opłaca im się podjechać 150 m do przodu to czemu się dziwić??
Komentarz
-
-
Najprawdopodobniej. Ale zachowałem się jak frajer pomyślałem jak kolega weekend, noc nie powinno być korków. A jechałem dwa tygodnie wcześniej na wakacje także w nocy i wiedziałem jak to wygląda. Mogłem spokojnie w Zgierzu odbić na autostradę i tyle.
Maruderzy czy nie ale jak mam wyjazd do Krakowa to wolę jechać w nocy przycisnę i lecę jak ptak :lol:
Komentarz
-
-
herman, autostradą do Konina (szybko, darmo) później na Bydgoszcz (za Koninem trochę puszek przy drodze i koło elektrowni lubią stać) droga w 70% to nowy wymalowany i oznakowany asfalt (w maju żadnych utrudnień drogowych), za Bydgoszczą na A1 i heja....
Trasa testowana 31 kwietnia godzina 10 rano od Konina do Bydgoszczy ruch mały.
Koledzy jechali z Łodzi podawanymi przez poprzedników trasami i większość nerwowa na majówkę przyjechała. :diabelski_usmiechCzarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
to ja zarzucę temat w drugą stronę- muszę polecieć z Gdyni do Krynicy Zdroju - jak najszybciej i najlepiej?
interesuje mnie zwłaszcza odcinek za Łodzią bo do Łodzi to chyba polecę "1"przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ja powiem tak, jechałem w zeszłą środę bardzo wczesnym ranem przez Włocławek i nie było tragedii. W samym mieście remont i jedna nitka czynna, za wahadełka i brak korków. Mi się udało. Nie wiem jak będzie teraz. A nawierzchnia dobra, czasami jak lotnisko. Miśki nie polowały więc było spoko. :PMarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyto ja zarzucę temat w drugą stronę- muszę polecieć z Gdyni do Krynicy Zdroju - jak najszybciej i najlepiej?
interesuje mnie zwłaszcza odcinek za Łodzią bo do Łodzi to chyba polecę "1"
I teraz zawsze jeździłem na Wojnicz, Jurków, Nowy Sącz, ALE !!! po ostatnich ( 1-2 miesiące do tyłu ) ulewach droga do NS jest w kilku miejscach uszkodzona i są wahadła także w czasie dnia to masakra. Dodatkowo na wjeździe do NS od strony Jurkowa wymieniają nawierzchnię na dł ok. 200 - 300 m, jest wahadło ( czas oczekiwania na zmianę świateł ok. 5 minut więc w ciągu dnia przy dużym natężeniu ruchu jest TOTALNA MASAKRA ( kilkadziesiąt minut stania ).
Żeby to ominąć pojechałem z Krynicy nie na NS tylko na Grybów, Gromnik, Tuchów i dobiłem do obwodnicy Tarnowa. I pomimo, że jechałem bardzo wolno ( śr. ok. 60 km/h , bo dużo ograniczeń i podwójnych ciągłych ) to i tak byłem w Tarnowie ok. 25 minut wcześniej niż trasą przez Jurków. Także następnym razem chyba polecę od razu przez Grybów.
Co do twojego przypadku to od Łodzi możesz lecieć 1 na Piotrków Tryb. i wskoczyć w lewo na Sulejów i Żarnów ( trasa 74 ) i dalej już tak jak ja.
A i jeszcze jedna uwaga. Jest kilka odcinków o słabej nawierzchni i ogólnie dosyć wąskich ale jak już się zdecydujesz to powiem Ci gdzie musisz uważać...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz